Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone puree

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag
brokuł 1
masło 1.5 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone puree

Kroki postępowania

1
Brokuła dzielimy na mniejsze cząstki, gotujemy go w nieosolonej wodzie do czasu aż będzie zupełnie miękki (powinien się nawet nieco rozgotować), następnie go odcedzamy i ostudzony przeciskamy przez praskę do ziemniaków.
Krok 1 - Zielone puree foto
2
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i kiedy są miękkie odcedzamy i dokładnie tłuczemy na gładką masę. Do gorących ziemniaków od razu dodajemy masło i brokuł
Krok 2 - Zielone puree foto
3
doprawiamy pieprzem i całość dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Zielone puree foto
4
Podajemy do obiadu. Mała odmiana zwykłych ziemniaków, super smak :)
Krok 4 - Zielone puree foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.03.2014 09:28
Ładny kolorek :)
Granita 26.03.2013 02:18
ciekawe i wiosenne
Klausia 21.01.2013 09:57
zielono mi :D świetny dodatek do uroczystego obiadu :)
caralajna 23.12.2012 22:35
bardzo pomysłowe i do tego smaczne
miroslawa 22.12.2012 04:29
a jakie proste i pyszne :)
miroslawa 22.12.2012 04:28
superowe puree, fajnie wygląda
Beata61 21.12.2012 20:45
robię zielone ziemniaczki z bazylią, ale Twoja zieleń ładniejsza :)
Cukiereczek13 21.12.2012 20:31
wspaniały pomysł :) pysznie wygląda ;)
babajaga1969 21.12.2012 19:50
oryginalny kolorek :)
Monika58 21.12.2012 19:40
jeszcze takiego puree nie jadłam ale z chęcią spróbuje :)
pajbek 21.12.2012 18:27
Fajny pomysł :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak