Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pieguski z czekoladą i bakaliami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier 250 g
margaryna 250 g
biała czekolada 100 g
gorzka czekolada 100 g
mąka 500 g
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pieguski z czekoladą i bakaliami

Czekolady posiekać drobno nożem, orzechy włoskie też (można rozbić tłuczkiem do mięsa). Jajka utrzeć z cukrem, po czym stopniowo dodawać margarynę. Utrzeć na puszystą masę. Do masy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i orzechy. Na koniec czekolady i rodzynki, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem, kłaść dużą łyżką porcje i lekko spłaszczać z góry. Piec w 180 stopniach do złotego koloru (u mnie to było ok. 10 minut). Pozostawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.01.2013 16:20
super
Adam/ZUB3R 20.01.2013 14:00
dobre małe, piegowate cudeńka
Milena87 20.12.2012 21:14
muszę spróbować zrobić z kawałkami czekolady
wyattearp 19.12.2012 12:49
SMACZNE
Babeczka 19.12.2012 12:06
Uwielbiam pieguski!
Patrycja25 19.12.2012 10:25
pycha
Botwinka 19.12.2012 10:02
pyszne
Beata61 19.12.2012 09:32
wyglądają jak ze sklepu :)
cukiereczek 19.12.2012 08:54
super
Wiesława1 19.12.2012 08:48
super
Rafał10 19.12.2012 08:40
bardzo smaczne :) MNIAM

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak