Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • ziemniaki młode

    2 sztuki
  • ryż

    1 woreczek
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1/2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    3/4 szklanki
  • kość wieprzowa

    1 sztuka
  • sól

    wg uznania
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na kości wieprzowej, marchwi, cebuli i ziemniakach pokrojonych w kostkę, oraz kostkę bulionową ugotować wywar. Doprawić solą. Dodać pieczarki, pogotować aż ziemniaki będą na wpół miękkie. Dodać torebkę ryżu. Na koniec dodać śmietanę, posypać pokrojoną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

19.05.2012 15:14
dobra

angelika14

13.02.2012 11:15
prawdziwa uczta dla mojego podniebienia

KasiaK90

22.09.2011 11:01
suuper

malaczarna23

31.07.2011 10:29
pyszna

pawel007

14.09.2010 14:54
mniam.....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat