Warzywa z patelni z tymiankiem

Warzywa z patelni z tymiankiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5 szt
  • marchewka

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • por

  • czosnek

    2 ząbki
  • pieprz biały Prymat

  • masło

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • cebula

    1 szt
  • groszek zielony

    5 mrożony
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dobrze myjemy nie obieramy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy, obieramy i kroimy w plasterki. Marchewkę obieramy i kroimy dość drobno. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Cebule obieramy kroimy w piórka. Cukinie dobrze myjemy nie obieramy kroimy w plasterki.Na patelni ma masełku podsmażamy pokrojonego pora i cebulę . Dodajemy wyciśnięty czosnek. Następnie dodajemy groszek mrożony,pokrojoną cukinię i marchewkę.Podlewamy bulionem i dusimy. Gdy warzywa są miękkie dodajemy ugotowane ziemniaki podlewamy resztą bulionu . Dusimy. Doprawiamy sola pieprzem i tymiankiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

12.12.2012 07:55
Bardzo lubię takie warzywa i to z dodatkiem mojego ulubionego zioła :)

iwa643

12.12.2012 07:38
Polecam na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat