Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eklery nadziewane budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 szkl.
woda 1 szkl.
sól szczypta
margaryna 1/5 kost.
jajko 4 szt.
ponadto :
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko ok.1/2 l.
cukier 2 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: eklery nadziewane budyniem

do garnka wlać wodę dodać margarynę i zagotować,w naczyniu wymieszać mąkę z solą i wsypać do zagotowanej wody mieszać kulką i zaparzyć ciasto aby było szkliste,gotowe ciasto nakładać do szprycy i wyciskać małe prostokąty na wysmarowaną blachę po czym upiec w temp.200st.na złoty kolor ok.15min.Budyń ugotować w/g przepisu na opakow.jak przestygnie nakładać do szprycy ze specjalna końcówka i nadziewać eklery na koniec posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.06.2014 07:32
bardzo lubię
Ada-Gaba 01.01.2014 09:13
muszę koniecznie zrobić
Motorek 17.08.2013 08:52
jak dla mnie to pycha
MAR3STA 09.12.2012 18:32
świetne
caralajna 09.12.2012 07:28
dawno nie jadłam, apetyczne
angelika14 08.12.2012 18:47
no i mam teraz ochotę na eklerka, więc muszę się za nie zabrać
Monika58 08.12.2012 17:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak