Przepis i sposób przygotowania na: świnki :)
Na każdą świnkę przygotowujemy: dwa większe kółka które wycinamy na przykład szklanką, oraz jedno mniejsze np. za pomocą kieliszka, poza tym wycinamy dwa trójkąciki z których zrobimy uszy.
Teraz składamy świnkę, poszczególne części sklejamy za pomocą roztrzepanego białka: na jednym większym kółku układamy nadzienie, przykrywamy je drugim kółkiem i sklejamy brzegi. To będzie główka świnki. Na środku głowy przyklejamy małe kółko które będzie ryjkiem świnki, patyczkiem wyciskamy w nim dwie malutkie dziurki. Potem przyklejamy trójkąciki - uszka, oraz oczy świnki które możemy zrobić na przykład z rodzynek.
Całość smarujemy białkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż się ładnie zarumienią.
Świnki najlepsze są po wyjęciu z piekarnika, jak tylko ostygną :)