zajac w galarecie

zajac w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • upieczony comber zajeczy

  • białka

    2 szt
  • żółtka

    4 szt
  • śmietana

    2 łyzki
  • oliwa

    4 łyzki
  • cukier szczypta

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dno i brzegi formy w kształcie pierscienia wylac czescia płynnej galarety.Comber pokroic na plastry i ułozyc w formie.Zalac reszta galarety plastry zajaca i zastudzic.Żółtka ugotowac na twardo ostudzic i przetrzec przez sito.Dodac oliwe utrzec na gładka mnase,wlac smietane przyprawic sola cukrem i octem.Wyjac galarete do półmisek do srodska nalac sos

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mehia

28.07.2010 08:17
ciekawe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat