Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem warzywny z jabłkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 litra
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
jabłka 2 średnie
seler 1/2 szt
śmietana słodka 150 ml
sól
pieprz
ryż jaśminowy
natka pietruszki
przecier pomidorowy domowy litr

Przepis i sposób przygotowania na: Krem warzywny z jabłkiem

Wywar zagotowujemy, wlewamy przecier pomidorowy. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy, płuczemy, dodajemy do wywaru. Gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Dodajemy obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka. Gotujemy jeszcze 5 minut.

Zupę miksujemy dokładnie blenderem. Śmietanę rozprowadzamy kilkoma łyżkami gorącego wywaru, wlewamy do zupy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem,

Gorącą zupę nalewamy na talerze. Układamy po kilka kulek utoczonych z ryżu jaśminowego. Przed podaniem posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 18.03.2021 23:24
Bardzo ciekawa zupa :-)
Doradca Smaku 22.03.2021 18:49
Wypróbujesz? ;)
Katarzyna/kate1980 31.12.2012 15:06
ślicznie podany
Isia 06.12.2012 12:06
pychota
ania20m 05.12.2012 14:10
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak