Ziemniaki z grzybami Eli

Ziemniaki z grzybami Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 sztuka
  • śmietana kremowa 30%

    150 ml
  • natka piertuszki posiekana

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • ziemniaki

  • podgrzybki

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko.Odcedzić,przelać zimną wodą i ostudzić.Cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić cebulę,zamrożone grzyby (nie rozmrażać)i smażyć aż sok odparuje.Wlać do grzybów śmietanę i gotować aż odparuje i stanie się gęsta.Doprawić solą,pieprzem i ostudzić.Z ziemniaków zciąć wierzchy,wydrążyć srodki(zostawić około 1/2 cm z brzegów),połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę.Do grzybów dodać pokrojony miąższ ziemniaków,natkę,sól,pieprz do smaku i wymieszać.Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu (można też w piekarniku)aż ziemniaki będą całkiem miękkie.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

04.04.2011 18:29
pycha

ZEWA

04.04.2011 18:29
pycha

iwona332

21.09.2010 00:54
super

gusia1000

01.09.2010 00:14
dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat