Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

majeranek
pieprz
papryka mielona
Kucharek
Sól czosnkowa jodowana Prymat
tabasco 4 krople
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: karkówka

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć osuszyć natrzeć bardzo dokładnie wszystkimi przyprawami i odstawić pod przykryciem na 2 dni di lodówki.
Krok 1 - karkówka foto
2
Po 2 lub nawet 3 dniach wyjąć i pokroić na plastry, które ułożyć na blaszce do pieczenia i położyć kilka kawałeczków smalcu.
Krok 2 - karkówka foto
3
Piec około 15 min w temperaturze 200 stopni i jak się ładnie zarumieni obrócić i piec następne około 15 min, aż będzie miękka. Podawać z ziemniakami piure.
Krok 3 - karkówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 25.11.2013 11:10
lubię takie mięsko
jeta72 06.09.2013 08:36
mi smakuje :-)
IZABELA29 02.09.2013 06:55
Smaczne danie
pajbek 02.02.2013 22:20
Super mięsko :-)
sylwia / sytofala 04.12.2012 16:30
ach wspomnienie lata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak