Ziemniaki z serem Eli

Ziemniaki z serem Eli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    100 g
  • cebulki dymki-szczypior

    2 sztuki
  • śmietana kremowa 30%

    50 ml
  • sól

    do smaku
  • ziemniaki

  • rokpol

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki porządnie umyć i ugotować w łupinach na pół miękko.Odcedzić,przelać zimną wodą i ostudzić.Z ziemniaków zciąć wierzchy,wydrążyć srodki(zostawić około 1/2 cm z brzegów),połowę wyjętego miąższu pokroić w kostkę.Sery pokroić w kostkę.Szczypior drobno pokroić.Do pokrojonych ziemniaków dodać sery,szczypior,pieprz,sól(z solą uważać bo sery są słone),dodać śmietanę i wymieszać.Farsz rozłożyć do wydrążonych ziemniaków i piec na grillu(można też w piekarniku)aż ziemniaki będą całkiem miękkie.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat