kluski półfrancuskie

kluski półfrancuskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    200 g
  • jajka

    2 szt
  • masło

    20 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MaSŁO YTRZEC Z JAJKAMI.WYMIESZAC Z MAka osolic.Jezeli ciasto bedzie za geste dolewac po łyzce mleka lub wody w takiej ilosci by ciasto dało nabierac sie łyzka.Wyrabiac az ukarza siew pecherzyki powietrza.Łyka maczana we wrzatku nabierac ciasto i kłasc kluski w osolona wode,zamieszac i zagotowac.3minuty od wypłyniecia Wyjac łyzka cedzakowa i podawac

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat