Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pieczarkami i porami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spagetti 200 g
pieczarki 200 g
por (biała część) 100 g
masło 1 łyżka
wino białe 100 ml
tymianek 1 łyżeczka
śmietana kwaśna 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pieczarkami i porami

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Na maśle podsmażaj przez 2 minuty pokrojonego w półplasterki pora. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek wino. Duś przez 5 minut, a następnie zestaw z ognia i wymieszaj ze śmietaną. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj z odcedzonym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata61 04.12.2012 07:13
już robię sie głodna ;P
IwonaKa 03.12.2012 23:05
lubię pory,na pewno pyszny ten makaron

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak