Awokado faszerowane

Awokado faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    1 szt
  • majonez

    1 czubata łyzka
  • cebula

    1 szt
  • żółty ser starty

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Awokado przekroić na pól, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ w taki sposób żeby nie uszkodzić skórki (będzie potrzebna). Miąższ rozgnieść na jednolita masę z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Cebulę obrać, drobno posiekać. Do masy z awokado dodać posiekana cebulę i starty ser. Dokładnie wymieszać. Masę nałożyć z powrotem do skórek - miseczek. Schłodzić przez 15 minut w lodówce. Podawać z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jogobella231

03.05.2012 08:09
super

eli82

06.08.2011 09:32
ciekawy pomysł

anemon

28.07.2011 07:38
I nie ma problemu ze zmywaniem naczyń.

SmacznaPyza

29.10.2010 21:08
takie proste a jakie pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat