Przepis i sposób przygotowania na: Pianka bananowa
2. 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 300ml wrzącej wody i odstawiamy do stężenia. 1 śnieżkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do niej cukier waniliowy i cukier puder. Następnie dodajemy serki waniliowe i bardzo mocno rozgniecione banany. Do gotowej masy dodajemy tężejącą żelatynę i całą masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki.
3. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzącej wody i odstawiamy do stężenia. W małym rondelku zagotowujemy odrobinę mleka i do wrzącego mleka wrzucamy pokruszoną czekoladę. Mieszamy, aż się rozpuści, a następnie odstawiamy do ostygnięcia. 1 śnieżkę ubijamy do sztywno. Do śnieżki dodajemy schłodzoną czekoladę oraz tężejącą żelatynę. Całą masę dokładnie mieszamy i wylewamy na masę bananową. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.