Chutney z mango

Chutney z mango

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mango

  • orzechy nerkowca

  • imbir

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 90 dag mocno zielonych owoców mango, 12 dag orzechów nerkowca, 6 dag świeżego imbiru, 2 świeże posiekane ostre papryczki, 25 dag złotych rodzynek, 2 szklanki brązowego cukru, 2 szklanki octu winnego.

SPOSÓB WYKONANIA: Mango obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka z pozostałymi składnikami i gotować na małym ogniu ok. 30 min. Przełożyć do sterylnych słoików i używać do przygotowania curry lub zimnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Adamorek

15.08.2011 11:26
bardzo ciekawe z mango

Babciagramolka

01.12.2010 22:13
Uwielbiam mango a w chetneyu z mango ( tyle że dojrzałego ) zakochałam się w Anglii - ja robię z mango z cebulą . Muszę spróbować takiej wersji .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat