Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczupak smażony

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
cebula 1 duża
marchewka 1 duża
seler 1 mały
ząbek czosnku 1 ząbek
przypr warz kucharek
pieprz mielony
olej do smażenia
masła naturalnego 1 łyżka
mąka do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szczupak smażony

Szczupaka sprawiłam, głowę i ogon odłożyłam na zupę, a resztę ryby pokroiłam w dzwonka.
Warzywa obrałam i pokroiłam: marchewkę w talarki, cebulę w piórka a seler w nieduże plasterki.
Posypałam przyprawą,pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i obłożyłam warzywami. Zostawiłam pod przykryciem na noc w lodówce.
Na patelni rozgrzałam olej,dodałam masło, każde dzwonko otoczyłam w mące i smażyłam na złoty kolor .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 10:55
Nie jadłam tej ryby jeszcze.
monisia1977 30.11.2012 07:01
dobre
ziutula
ziutula 30.11.2012 00:33
szczupak tak smażony to rarytas..
Mariposas 29.11.2012 21:12
mniam, uwielbiam rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak