Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 400 ml
jajko 2 sztuki
mąka 1,5 szklanki
jabłka 7 sztuk
cynamon 2 sztuki
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka

Do mąki dodajemy mleko, jajka, mieszamy w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
Do ciasta nalesnikowego dodajemy zarówno cynamon jak i cukier puder.
Jeżeli chodzi o ciasto do krazków jabłkowych musi być gęstsze niż do nalesników zwykłych.

Jabłka obieramy, kroimy w krażki, wydrażamy "ogryzek".. Zanurzamy w cieście i cyciągamy,. Smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.11.2012 09:23
fajne
eMMe 28.11.2012 16:58
lubię taki deserek
IwonaKa 28.11.2012 15:56
super deserek
as28 28.11.2012 15:49
mnaim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak