Naleśniki z kiszoną kapustą smażone w głębokim oleju

Naleśniki z kiszoną kapustą smażone w głębokim oleju

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    2 szt
  • mięso z kurczka

  • sos sojowy słodki

  • naleśniki

    8 szt
  • olej do smażenia

  • kapusta biała

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W zależnosci od tego jakie mamy mięso z kurczaka;może to być mięso z ugotowanych skrzydełek, albo pieczonego kurczaka, mozna tez dodać delikatnie przyprawiona sola i pieprzem usmażona piers z kurczaka(około połowę).Kapustę kroimy w miarę drobno, dodajemy startą na grubej tarce marchew, drobno pokrojone mięso, i to wszystko smażymy na 4 łyżkach oleju z dodatkiem 3 lub 4 łyżek sosu sojowego,soli i pieprzu do smaku. Farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulonik, smazymy na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata17ko

03.10.2010 14:02
palce lizać

magical66

26.09.2010 10:58
coś nowego :)

kotlet

25.09.2010 16:07
polecam każdemu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat