Przepis i sposób przygotowania na: Burger z pieczoną golonką wg Piotra Ogińskiego
Przepis na bułki do burgerów znajdziecie tutaj:
Sałatka:
1. Do miski włożyć drobno pokrojoną białą kapustę, marchewki obrane i starte na długie i cienkie paski, pokrojone rzodkiewki, pokrojoną cebulkę dymkę i doprawić solą.
2. Następnie dodać majonez, kwaśną śmietanę, musztardę francuską, cebulkę perłową oraz pokrojone w plasterki ogóreczki konserwowe.
3. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Golonka:
1. Upieczoną golonkę pokroić w cienkie plastry, a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni z masłem.
2. Kiedy golonka nabierze złotego koloru dodać miód lipowy oraz doprawić suszonym estragonem i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Burger:
1. Spód ciepłej bułki hamburgerowej wysmarować chrzanem jabłkowym, następnie wyłożyć 2 łyżki chrupiącej sałatki, a na górę ułożyć delikatną golonkę.
2. Całość posypać suszoną cebulą i przykryć górną częścią bułki hamburgerowej.
Smacznego!
Jeżeli uwielbiacie golonkę, sprawdźcie koniecznie przepis na: