Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Sałatka
-
kapusta biała
1/2 główki -
rzodkiewki pęczek
1 sztuka -
marchewka
1 sztuka -
sól morska Prymat w młynku
do smaku -
zielona cebulka
1 sztuka -
ogórki konserwowe Smak
12 sztuk -
Cebulka perłowa marynowana Smak
40 sztuk -
Musztarda francuska Prymat
2 łyżeczki -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
śmietana 18%
100 gramów -
majonez
100 gramów
Golonka
-
golonka (pieczona)
6 plastrów -
masło
1 łyżeczka -
Estragon suszony Prymat
1 szczypta -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
miód lipowy
2 łyżeczki
Dodatki
-
chrzan jabłkowy Smak
-
Cebula suszona Prymat
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Przepis na bułki do burgerów znajdziecie tutaj:
Sałatka:
1. Do miski włożyć drobno pokrojoną białą kapustę, marchewki obrane i starte na długie i cienkie paski, pokrojone rzodkiewki, pokrojoną cebulkę dymkę i doprawić solą.
2. Następnie dodać majonez, kwaśną śmietanę, musztardę francuską, cebulkę perłową oraz pokrojone w plasterki ogóreczki konserwowe.
3. Całość wymieszać i odstawić do lodówki na minimum 30 minut.
Golonka:
1. Upieczoną golonkę pokroić w cienkie plastry, a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni z masłem.
2. Kiedy golonka nabierze złotego koloru dodać miód lipowy oraz doprawić suszonym estragonem i świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Burger:
1. Spód ciepłej bułki hamburgerowej wysmarować chrzanem jabłkowym, następnie wyłożyć 2 łyżki chrupiącej sałatki, a na górę ułożyć delikatną golonkę.
2. Całość posypać suszoną cebulą i przykryć górną częścią bułki hamburgerowej.
Smacznego!
Jeżeli uwielbiacie golonkę, sprawdźcie koniecznie przepis na:
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się