Galaretka drobiowa

Galaretka drobiowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka ( podwóna)

    1 szt
  • natka pietruszki

  • jajka

    3 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • kukurydza konserwowa

  • groszek konserwowy

  • Kucharek, , pieprz, Przyprawa do zup Kucharek-

  • żelatyna

    7 łyżek
  • cebula

    1/2 przypieczona
  • papryka czerwona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś włożyć do wody, zagotować.Odszumować. Dodać przyprawy i warzywa łącznie z czosnkiem i przypieczoną cebulą. Gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Mięso i jarzyny wyjąć, wywar przecedzić i rozpuścić w nim żelatynę. Jarzyny wyrzucić oprócz marchewki. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić.W salaterkach układać:natkę, plasterek marchewki, plasterek jajka, kukurydzę i paprykę.Zalać wywarem, tak aby przykrył składniki, zastudzić.Na to położyć warstwę pokrojonej w kostkę piersi. Zalać galaretką i odstawić do zastygnięcia! SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:32
Zawsze dobra.

Grażyna13

12.03.2013 16:25
To jedno z moich ulubionych dań :)

Marzena40

07.04.2011 15:01
pycha

Marzena40

07.04.2011 15:01
pycha

Izabela/bella81

20.11.2010 22:25
nigdy nie robiłam z czosnkiem i cebulką, ale na pewno wypróbuję:)

Smakosz6

28.10.2010 12:09
mniam

SmacznaPyza

12.09.2010 12:29
jak ja dawno nie robiłam galaretek!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat