Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa śledziowa na postne dni

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczypiorek usiekany 5 łyżek
cebula 1 sztuka
ziemniaki ugotowane 6 sztuk
woda 1/2 litra
śmietana 18 proc 4 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 3 sztuki
sól
pieprz
śledzie 1 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa śledziowa na postne dni

1.zagotować wodę z liściem,zielem,solą,pieprzem.Ostudzić.
2.Cebulę i szczypiorek posiekać.
3.śledzie pokroić na paseczki.
4.Ziemniaki pokroić na dużą kostkę.
5.do dużej miski wlać wodę,dodać śmietanę,następnie dodać szczypiorek,cebulkę,śledzia i ziemniaki.
6.Doprawić solą i pieprzem i wstawić do lodówki na 5 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.11.2012 09:19
Fajna zupka
MagdaXXX 28.11.2012 21:45
super przepis
Habibi 26.11.2012 16:23
U mnie się to nazywa chłodnikiem śledziowym :)
medi 26.11.2012 15:44
pycha,robię podobną:)
uqash24 26.11.2012 14:29
pomysłowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak