Ryba a la pizza

Ryba a la pizza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

  • chorizo

  • żółty ser

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 4 średnie filety z okonia morskiego, sól i pieprz do smaku, 12 dag chorizo w plasterkach, 3 średnie pomidory pokrojone w plasterki, 12 dag żółtego sera w plasterkach, 3 posiekane ząbki czosnku, 1 łyżka oregano, 2 łyżki rozpuszczonego masła, 1 posiekany pęczek natki pietruszki, pół szklanki wytrawnego wina.

SPOSÓB WYKONANIA: Filety posypać solą i pieprzem. Układać na nich chorizo, pomidory, ser, czosnek i oregano. Skropić masłem i grillować lub piec przez 15 minut. W czasie pieczenia skrapiać winem. Po upieczeniu rybę podać posypaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

13.06.2012 10:07
ciekawy pomysł na rybkę

Anna146

23.05.2011 07:18
co to jest chorizo?

ewelinapac

24.10.2010 10:46
wygląda apetycznie

joasja

31.08.2010 07:35
wygląda zachęcająco

buksiak12

27.08.2010 12:16
super sprawa

Dorota71

27.08.2010 11:21
ciekawe jak smakuje

Emilia22

27.08.2010 10:46
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat