Completo - chilijski hot dog

Completo - chilijski hot dog

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbaski

  • bułka

  • awokado

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: : 2 łyżki oleju, 1 duża cebula pokrojona w plasterki, 8 bułek do hot - dogów owiniętych w folię aluminiową i pieczonych przez 10 - 15 minut w temperaturze 220 stopni, 8 kiełbasek, majonez, keczup, musztarda, ostry sos, 2 posiekane średnie pomidory bez pestek, 1 mała cebula pokrojona w cienkie plasterki, 2 roztarte owoce awokado, sok z 2 limonek, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Na oleju smażyć cebulę do momentu aż zacznie się karmelizować. Ugotować kiełbaski. Wymieszać: majonez, keczup, musztardę i ostry sos. Sosem smarować bułki. Kłaść kiełbaski, a na nie smażoną cebulę, pomidory, surową cebulę i awokado. Posolić i skropić sokiem z limonki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ankha

01.06.2012 06:45
Moglabym czytać godzinami Wasze przepisy

polly66

24.03.2011 09:50
ciekawe jak z awokado i limonką

Jolanta40

26.01.2011 00:30
chętnie bym schrupała takiego hot doga

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat