Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁKO W CIEŚCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
mąka 1 szkl
woda
cukier waniliowy 1 op
rodzynki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁKO W CIEŚCIE

Mąkę zagniatamy wodą, i wycinamy 8 sporych kawałków w kształcie koła. Jabłka wybieramy raczej małe, obieramy i wycinamy z nich gniazda tak aby jabłko pozostało całe. Jabłka kładziemy na jednym krążku w środek wsypujemy rodzynki i posypujemy cukrem waniliowym, drugi krążek kładziemy na wierzchu i mocno zlepiamy brzegi tworząc kwiatuszki. Wrzucamy na gotującą się wodę i chwilę gotujemy. Wyciągamy i studzimy. Następnie smażymy je z obu stron na patelni na złoty kolor na oliwie, podajemy ciepłe.
SMACZNEGO!!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nogawkuchni 22.11.2012 11:24
Pychota, smak dzieciństwa, świetna alternatywa dla tradycyjnych racuchów, można uzyskać szarlotkowy smak w krótszym czasie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak