Rafaello I

Rafaello I

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    1 szt
  • margaryna Kasia

    1/2 szt
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • mąka ziemniaczana

    3,5 łyżki
  • mleko

    3 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • żółtka

    4 szt
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • krakersy

    2 opakowania duże
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renata16

19.06.2012 23:49
ale super!

Ewa104

07.02.2011 14:33
Apetycznie wygląda.

eklerek

27.01.2011 01:24
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat