Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziewana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 2 szt.
ser żółty 3 dag.
wędlina 3 dag.
marchew 1/4 szt.
olej do posmarowania naczynia
ryż 5 dag.
papryka 1/6 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ogórek 2 z kurkumą

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziewana

Kroki postępowania

1
Marchew umyć,obrać,opłukać.Ugotować we wrzącej wodzie pod przykryciem.Odstawić do ostygnięcia.Pokroić w kostkę.Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,opłukać.Potrzebną nam część pokroić w kostkę.Ogórki,ser i wędlinę również pokroić w kostkę.
Krok 1 - papryka nadziewana foto
2
Ryż ugotować we wrzącej,osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Wymieszać z wcześniej pokrojonymi składnikami.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne,dokładnie opłukać.Napełniać papryki farszem.
Krok 2 - papryka nadziewana foto
3
Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia.Zapiekać w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopnii do momentu aż papryka będzie miękka.
Krok 3 - papryka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 17.12.2012 12:41
uwielbiam papryke
ewaa 19.11.2012 17:38
super
Sylwia26 19.11.2012 17:32
ślinka leci:)
wiola333 19.11.2012 17:17
pysznie
miki47 19.11.2012 17:11
mniam
Marta1986 19.11.2012 16:49
super
ilka_86 19.11.2012 16:41
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak