Flaki a la Porto

Flaki a la Porto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • flaki

    50 dag
  • Kiełbasa suszona

    25 dag
  • czosnek

    1 ząbek
  • papryka

    1
  • pomidory

    2
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • fasola

    3 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Flaki ugotować (nie do końca), pokrajać w długie paski, jak makaron wstążki. Posiekaną cebulę, roztarty czosnek i natkę poddusić na oleju, dodać flaki i trochę wody; gotować. Gdy będą prawie miękkie, dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, fasolę, pokrojone w plastry pomidory i paprykę pokrojoną w paseczki. Dogotować, doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ronald88

22.09.2011 09:14
super

Ewa95

03.09.2011 15:14
nigdy takich nie robiłam

Elżbieta18

05.12.2010 18:07
Robię flaki, ale takich nie. Musze spróbować.

Wojtek8

25.11.2010 12:12
fajne

strzelec02

24.11.2010 21:30
pycha

Zoso

23.10.2010 19:52
Nie lubie flaków ale musze przyznać ze wygląda super

Jolanta41

28.08.2010 22:15
Musze koniecznie ugotować !

Smakosz6

16.08.2010 20:51
super

mehia

18.07.2010 12:36
niezłe :)

rosik93

16.07.2010 16:00
Fajna nazwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat