Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w musztardzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z soli 4 sztuki
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jaja 1 sztuka
olej do smażenia
sok z połowy cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w musztardzie

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrozić, umyć, osuszyć. Jeśli ktoś woli mniejsze kawałki to przeciąć na połowę. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić kucharkiem i pieprzem cytrynowym. Wysmarować musztardą z obu stron, włożyć na godzinę do lodówki.
Krok 1 - Sola w musztardzie foto
2
Po tym czasie jajko roztrzepać, rybki obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na kolor rumiany.
Krok 2 - Sola w musztardzie foto
3
Podawać z ziemniakami i surówką/sałatką.
Krok 3 - Sola w musztardzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.01.2014 14:02
świetna rybka
Katarzyna59 09.06.2013 17:34
bardzo pyszne jedzonko
IlonaAlbertos 16.03.2013 17:44
Fajny pomysł na wzbogacenie smaku ryby.
Alex_M 20.02.2013 18:18
pycha!
barbara11561 14.02.2013 11:11
świetna rybka
mirosława4 15.12.2012 20:24
smakowita i zdrowa rybka :)
mela25 27.11.2012 14:41
dobra ryba
pycia9 25.11.2012 10:26
pycha
Krystyna32 22.11.2012 11:00
super
Poison1988 21.11.2012 18:09
pychota! Często rybki w musztardzie przyrządzam :)
Seba 21.11.2012 09:29
pycha
adelajda 19.11.2012 16:21
musi być smaczna !
Miki 19.11.2012 13:59
super
Goya 19.11.2012 12:01
super
Adamorek 19.11.2012 11:33
musi być smaczna musztarda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak