Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne z filetem kurczaka, warzywami w trzech serach
Kroki postępowania
Włączyć piekarnik na 180 stopni.
Pół czerwonej papryki, pół żółtej pokroić w kostkę. Jedną cebulkę pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło i dodać do niego paprykę i cebulkę, przyprawić oregano, pieprzem, papryką ostrą i podsmażać około 5 min. Dodać te dwie łyżki marchewki i wcisnąć czosnek.
Do kubeczka wlać do połowy wodę i rozpuścić kostkę z łyżeczką cukru i maggi. Zalać warzywka na patelni, jak się zagotuje dodać 3 łyżki przecieru pomidorowego i poczekać aż lekko zgęstnieje.
Na lasagnę w blaszce położyć znów arkusze lasagne i zalać je sosem z patelni (ma być ciepły, ale nie gorący ani zimny). Posypać startym żółtym serem.
Lubimy tak zrobioną lasagne bo makaron w niej jest al dente, dlatego nie obgotowujemy najpierw makaronu tylko dojemy surowy :)