Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą w sosie grzybowym.

5.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica
400 gram
cebula
1 sztuka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
1 szklanka
jajko
3 sztuki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Czosnek suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
do smaku
Sklep Prymat
mąka
500 gram
sos grzybowy
1 opakowanie
woda
ok (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą w sosie grzybowym.

Soczewicę gotujemy do miekości ok 40 minut. Nastepnie dokładnie odcedzamy i studzimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmazamy na złoty kolor. DOdajemy do soczewicy. Całość miksujemy. Dodajemy dwa jajka, bułkę tartą, doprawiamy do smaku, wyrabiamy masę. Do mąki wlewamy goracą wodę i zaparzamy ją . Następnie dodajemy odrobinę soli do smaku i jajko. Wyrabiamy ciasto na stolnicy podsypanj mąką. Cienko wałkujemy. Wycinamy krążki. Na każdym krążku układamy trochę farszu. Zlepiamy brzegi formując pierogi. W osolonym wrzątku gotujemy aż do momentu wypłynięcia na powierzchnię. Po 2-3 minutach wyjmujem. Przygotowujemy sos grzybowy według receptury podanej na pudelku. Pierogi podajemy z sosem. Mozna opruszyc zielonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 20.11.2012 20:08
dzis robilam
V_kuchareczka 16.11.2012 21:06
super
Silver Teaspoon 16.11.2012 20:23
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak