Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 3-4 szt
wiórki kokosowe 3-4 łyżki
cytrna 1/2 szt
aromat migdałowy 3/4 łyżeczki
jajko 1-2 szt
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym

Kroki postępowania

1
Do umieszczonych w naczyniu wiórek kokosu dodać wyciśnięty sok z połowy cytryny.
Krok 1 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
2
Następnie wlać ok. 3/4 łyżeczki aromatu migdałowego i wszystko razem wymieszać.
Krok 2 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
3
Filety lekko rozmrożone, opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Krok 3 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
4
Oprószyć solą i pieprzem.
Krok 4 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
5
Na filety nałożyć obustronnie wymieszany kokos z sokiem z cytryny i aromatem migdałowym, pozostawić na ok. 10-15 min.
Krok 5 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
6
Jajko rozkłócić z pieprzem i bazylią.
Krok 6 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
7
Przygotować bułkę tartą.
Krok 7 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
8
Płaty rybne panierować w jajku, a następnie w bułce tartej, tak aby posypka kokosowa została pod spodem.
Krok 8 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
9
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 9 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto
10
Gotowe do podania, smacznego!
Krok 10 - Panierowane filety rybne z kokosem, sokiem z cytryny i aromatem migdałowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 21.04.2014 11:54
Lubię takie
Granita 17.02.2014 00:49
na pewno udane
AnielskaSlodycz 18.01.2014 20:42
ciekawy prezpis
gosia56 20.12.2013 21:40
ciekawy przepis
Emiliozo 15.12.2013 16:35
ale wykwintne danie u ciebie
Angelika10 27.11.2013 08:43
ciekawy pomysł
czekoladka_m 26.11.2013 12:40
takiej wersji jeszcze nie jadłam, brzmi ciekawie;)
Rybciia 08.11.2013 11:51
ciekawy przepis :-)
Dorian 15.08.2013 22:06
ciekawy pomysl, pycha
kate.500 13.08.2013 21:54
smaczna rybka
ben-ka 13.08.2013 11:36
bardzo podoba mi się Twój pomysł.
olkaaa 11.08.2013 10:56
ciekawy przepis
barbara11561 31.07.2013 09:40
pysznie smakuje
Bernadeta1 17.07.2013 00:26
z kokosem nigdy nie robiłam
Wafelek2601 07.07.2013 16:25
fajny pomysł z tym kokosem
Botwinka 01.07.2013 09:51
Fajny pomysł.
Justa32 05.06.2013 22:36
pyszna rybka
Piter 31 29.05.2013 09:29
Świetny pomysł :)
gacopierz23 26.05.2013 20:40
pomysłowe :)
wiola333 22.05.2013 16:52
apetyczny przepis
Seba 16.05.2013 09:13
fajna rybka
Łukasz15 11.04.2013 08:25
Fajny pomysł
junox 05.04.2013 10:22
z taka panierka już jadłam,świetnie smakuje ,ale bez aromatu-a to ciekawe połączenie??
caralajna 29.03.2013 07:47
muszą być pyszne :)
AURELKA 06.03.2013 18:31
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak