Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki smażone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl.
jajko 2 szt.
cukier waniliowy 1 łyżeczka
gruszki 5-6 szt.
olej do smażenia
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 0.5 łyżeczki
woda 750 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki smażone

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać dokładnie z wodą do uzyskania jednolitej konsystencji,dodać jajka.
Krok 1 - gruszki smażone foto
2
Wymieszać.Dodać cukier(ilość cukru zależy jak słodkie ciasto lubimy),cukier waniliowy i proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać.Gruszki umyć przekroić na pół,wydrążyć gniazda nasienne,opłukać.Pokroić w plasterki.Następnie zanużać w cieście.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 2 - gruszki smażone foto
3
Można podawać posypane cukrem pudrem.
Krok 3 - gruszki smażone foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 29.06.2013 13:24
smaczny deser
pajbek 25.05.2013 11:30
Super deserek :-)
Ewelina47 12.04.2013 13:12
do wypróbowania, smakowicie się prezentują
pierniczkowo 27.11.2012 13:28
ja też bym z chęcią zjadła takie gruszeczki:)
Anna169Hosz 17.11.2012 09:10
Oj zjadłabym, zjadła:)
dianix 16.11.2012 22:38
musze zrobić
jasiek 16.11.2012 10:49
ale dobre
Poison1988 16.11.2012 10:12
wyglądają apetycznie! :)
KasiaK90 16.11.2012 10:12
bardzo lubię
Justyna28 16.11.2012 10:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak