Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z dynią i mięsem mielonym
Kroki postępowania
Dynię obieramy, usuwamy miękki miąższ i ścieramy ją na grubych oczkach tarki. Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Z papryczki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją drobno.
Umieszczamy dynię w rondelku i podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy cebulę i papryczkę - smażymy do momentu, aż dynia zacznie się rozpadać, podlewając wodą. Dodajemy czosnek.
Na drugiej patelni podsmażamy mięso mielone doprawiając do smaku przyprawą Kucharek. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy koncentrat pomidorowy.
Gdy dynia zacznie się rozpadać zmniejszamy ogień i dodajemy natkę, śmietanę, żółty ser - dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem do smaku.
Smacznego!