Placek z rabarbarem i kruszonką

Placek z rabarbarem i kruszonką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    1 kg
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1 szkalnka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jaja

    4 szt
  • masło/margaryna

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy mąkę i proszek.Wszystko miksujemy.Margarynę roztapiamy studzimy i wlewamy do ciasta.Miksujemy.Wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem.Rabarbar obieramy myjemy i kroimy w kostkę.Wykładamy na ciasto.Kruszonka:1/2 kostki masło, 1/2 szkanki cukier, 1 opak cukier waniliowy, 1 szklanka mąka. Składniki połączyć ze sobą, kruszonka musi być sypka, jeśli jest zbyt wilgotna dodać mąki i cukru, jeśli zbyt sucha, dodać masła.Wyłożyć na cisto.Piec w temp.180 stopni przez 35 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

11.05.2012 18:42
lubie takie

eli_555

10.07.2011 22:56
pycha ciacho

gusia1000

23.05.2011 22:01
Też taki robię i polecam.

Marzena40

01.04.2011 08:41
pycha

Marta98

04.01.2011 20:11
super

Mysiunia

14.10.2010 16:48
za rabarbarem nie przepadam ale twoje ciasto wyglada bardzo ladnie:)

edyta18-20

10.10.2010 20:31
uwielbiam takie ciasta

banditka

26.08.2010 12:34
tylko skad rabarbar - ogolnie super :)

Ewa104

06.08.2010 16:22
Uwielbiam takie ciacha!

iwona332

06.08.2010 00:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat