Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekinska z pestkami granatu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
papryka czerwona 1/2 szt
Kukurydza z Puszki 1./2 puszki
liście pora 3 szt
marchewka 1/2 szt
koperek
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 szt
olej 5 łyzek
woda 5 łyzek
cukier brązowy 1 łyżeczka
granat 1/2 szt
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekinska z pestkami granatu

Kapustę pekinśką kroimy drobno. Obieramy ze skórki paprykę czerwoną kroimy w paseczki,cebulę tez kroimy w paseczki,marchewkę obieramy i scieramy .Koperek siekamy,kukurydzę odsączamy a por kroimy drobno. Wyjmujemy pestki granatu część odkładamy az reszty wyciskamy łyzeczką sok.Łączymy wszystkie składniki .Wymieszać przyprawę do sałatek z olejemi ciepłą wodą i cukrem wymieszać wlać do kapusty ,całosć dobrze wymieszać .Na górę posypać ziarenka granatu i polać sokiem wycisniętym z pestek granatu. POLECAM!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.06.2013 17:30
super pomysł :-), przepyszny:-)
Ela15 06.05.2013 04:50
bardzo fajny przepis
reniatka 13.11.2012 11:23
mmm palce lizac ale mi sie podoba
gosia56 13.11.2012 10:15
bardzo dziękuję. kapusta była pyszna.
gusia1000 12.11.2012 16:46
Warto tak robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak