szynka gotowana z musem jarzynowym

szynka gotowana z musem jarzynowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    0,5 kg
  • marchew

    1 na mus
  • cebula biała

    1
  • czosnek

    1 ząbek
  • seler

    0,5
  • pietruszka

    1
  • pomidory

    3
  • pietruszka zielona

  • sól, pieprz

  • masło

  • woda

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka włożyć włoszczyznę, wrzucić mięso ( w całości) , przyprawić i gotować ok 1godziny. Ugotowane mięso można podsmażyć chwilkę na patelni bądź grillu. Mus jarzynowy: Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać drobno, smażyć na masełku, jak cebulka się zarumieni dodać startą na grubych oczkach marchew, pietruszkę, seler, pokrojone w kostkę pomidory, przyprawić, smażyć ok 5 minut, zalać wodą i dusić ok 15 minut. Jak warzywa zmiękną można zmiksować jarzyny bądź przetrzeć przez sitko, bądź podawać w całości. na koniec dodać posiekaną pietruszkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kasienka23

05.06.2012 20:56
pysznie wygląda

PaniMISIOWA

06.04.2011 17:15
Pięknie podane!

Sarenka

22.01.2011 19:59
Ciekawe danie, tak jeszcze nie robilam, pomysl warto podchwycic :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat