Przepis i sposób przygotowania na: Palce lizać od Hamrocyka
Kroki postępowania
Piekarnik nagrzać do 180 stopni , a brytfannę wyłożyc papierem do pieczenia.
Przygotowujemy biszkopt z 4 jajek
Białka oddzielić od żółtek , białka ze szczyptą soli ubić na sztywno dodać cukier miksować , następnie żółtka i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia,na koniec wodę i kakao. Dobrze zmiksować tak by nie było grudek, przelać na brytfannę i włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut.
Przygotowujemy masę żółtkową.
Masę zdejmujemy z ognia i zostawiamy do wystudzenia,
Margarynę ucieramy z cukrem i po łyżce dodajemy wystudzoną masę.Masę rozkładamy na biszkopcie.
Białka ubijamy na parze z dodatkiem cukru do momentu aż będą sztywne.
Masę białkową wykładamy na masę żółtkową.