Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 4 sztuki
boczek 12 plastrów
ser żółty 4 plastry
szpinak 1 opak (200g)
czosenk 1,5 ząbka
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Piersi kurczaka faszerowane szpinakiem

Piersi myjemy i rozbijamy na plastry o grubości do ok. 3-5 mm. Czosnek rozgniatamy, dodajemy łyżeczkę soli i pół łyżeczki pieprzu. Dodajemy 4 łyżki oliwy, mieszamy i smarujemy wewnętrzną stronę plastrów mięsa. Szpinak podsmażamy na łyżce oliwy (może być szpinak mrożony). Ser kroimy w drobne plasterki. Dodajemy do szpinaku, mieszamy aż do roztopienia. Szpinak dzielimy na 4 części. Nakładamy na plastry mięsa i zawijamy. Mięso owijamy plastrami boczku. Zaszywamy wykałaczkami.
Roladki smażymy ok. 15 min na małym ogniu, obracamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paweł29 09.11.2012 11:02
fajny przepis, z pewnościa wykorzystam przy najbliższej okazji!
babajaga1969 08.11.2012 12:17
cudne połączenie kolorów i smaków
Simeo 08.11.2012 12:07
super
miroslawa 08.11.2012 12:01
fantastyczne
GOSIA18 08.11.2012 11:42
Nie lubię szpinaku, ale chętnie bym spróbowała tych roladek
gosia561 08.11.2012 11:25
ładnie wygląda
Patrycja25 08.11.2012 11:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak