Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane maslaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślak 1 kg
cebula 4 sztuki
woda 2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
cukier 1/2 łyżezczki
sól 1 łyżka
pieprz 4 ziarenka
ziele angielskie 4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane maslaki

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy i kroimy w krązki i sparzamy wrzątkiem.
Krok 1 - marynowane maslaki foto
2
maślaki obieramy, oczyszczamy, obcinamy trzon. Obgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Gotujemy ok 10-15 minut. Z pozostałych składników robimy zalewę.
Krok 2 - marynowane maslaki foto
3
Do słoiczków wkładamy grzyby , cebulę i zalewamy gorącą zalewą. Odwracamy do góry dnem
Krok 3 - marynowane maslaki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 11.11.2012 16:56
Pyza, i tak źle bo przepis jest na maślaki, a na zdjęciu opieńki...
SmacznaPyza 10.11.2012 19:03
bo zostało zmienione :)
Henryka2 09.11.2012 17:25
na zdjęciu są opieńki a nie maślaki
SmacznaPyza 07.11.2012 22:38
jesteś pewna, że na zdjęciu są opieńki?
caffee_tea 07.11.2012 22:19
super przepis
sylwia / sytofala 07.11.2012 22:11
jeszcze nigdy nie jadłam, muszę kiedyś skosztować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak