Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słone paluszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto frnacuskie 1 sz
jajko
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Słone paluszki

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie kroimy na cienkie paski , smarujemy rozbełtanym żółtkiem z jednej strony i posypujemy solą morską .
Krok 1 - Słone paluszki foto
2
. Następnie skręcamy z obu stron na przemian aż powstanie spiralka .
Krok 2 - Słone paluszki foto
3
Układamy na blaszce z piekarnika i pieczemy w temp 200 C około 12-15 minut. Polecam jako przekąska .
Krok 3 - Słone paluszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.03.2013 15:12
świetna przekąska
Łukasz15 27.12.2012 13:42
super
Wafelek2601 13.11.2012 13:23
Ciekawe
pycia9 06.11.2012 16:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak