Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan panierowany

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
jajko 2 szt
przyprawa kucharek 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan panierowany

Kroki postępowania

1
Bakłażan umyć, odciąć piętkę, pokroić na 1-1,5 cm krążki, oprószyć solą i odłożyć na około 10-15 minut. Gdy bakłażan puści sok osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Bakłażan panierowany foto
2
Następnie oprószyć pieprzem i mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem vegety i obtaczać w bułce tartej.
Krok 2 - Bakłażan panierowany foto
3
Smażyć z obu stron na rozgrzanym maśle z dodatkiem oleju.
Krok 3 - Bakłażan panierowany foto
4
Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Krok 4 - Bakłażan panierowany foto
5
Podawać same lub jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Bakłażan panierowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 15.11.2013 11:20
super przekąska!
Amellia 06.11.2012 09:34
uwielbiam!
olkaaa 06.11.2012 08:25
uwielbiam bakłażana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak