Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kalafiorem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 500 g
cebula 1
ząbki czosnku 2
bułki pszennej 1,5 szt
mleko 1 szk
jajko 2
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kalafior 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kalafiorem

Kalafiora ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do wystygnięcia. Bułkę ( 150 g )namoczyć w mleku a potem odcisnąć. Mięso opłukać i zmielić maszynka do mięsa. Cebulę i czosnek obrać i również zmielić, po czym zmielić też kalafior oraz odciśniętą bułkę. Do zmielonych składników wbić jajka, dodać przyprawy i wyrobić masę. Formować okrągłe kotlety i smażyć na oleju na złoty kolor. Kotlety można panierować w bułce tartej, ale nie ma potrzeby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 05.11.2012 19:43
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak