Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka z aronii II

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 5 kg
spirytus 3 litry
Goździki całe Prymat
cynamon 3 dag
wanilia 1 laska
cukier 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka z aronii II

Owoce aronii zalewamy spirytusem, dodajemy kilka goździków, cynamon, wanilię i cukier. Wszystko ma się moczyć przez 6 tygodni w butli do wina. Po tym czasie zlewamy wszystko do butelek i odstawiamy w ciemne miejsce na 3 miesiące.

Owoce można zalać wódką na 6 tygodni w ten sposób otrzymamy wódkę o smaku aronii.

Proporcje można odpowiednio zmniejszyć (1,70 kg aronii na 1 litr spirytusu)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 05.01.2013 13:29
nalewka z aronii jest najlepsza!
babajaga1969 21.11.2012 17:01
lubię aroniówkę, ale mam niskie ciśnienie krwi więc ostrożnie :))
caffee_tea 04.11.2012 12:58
dobre nalewki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak