Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z nadzieniem serowym
Ubić białka na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, proszek do pieczenia, opcjonalnie kakao i wymieszać mikserem. Piec w temperaturze 180 stopni ok. 30 min. Po upieczeniu przekroić na pół
Masa serowa
Zmielony twaróg utrzeć mikserem z sokiem z cytryny na jednolitą masę. Zagotować 1 szkl. wody z cukrem i cukrem waniliowym, do zagotowanej wody wsypać galaretkę i pozostawić do ostygnięcia. Tężejącą galaretkę wlewamy do twarogu u mieszamy mikserem. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno. Do tężejącej masy serowej dodajemy pomału ubitą śmietanę i ucieramy na jednolitą masę. Wykładamy na ciasto. Wierzch ciasta można polać polewą czekoladową.