Sorbet bananowy

Sorbet bananowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    1 sztuka
  • cukier puder

    3-4 łyżki
  • banan

    5 sztuk
  • woda

    1/2 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sorbet bananowy
Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika.
Krok 2 - Sorbet bananowy
Zamrożone banany przełożyć do miski blendera.
Krok 3 - Sorbet bananowy
Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder.
Krok 4 - Sorbet bananowy
Wlać mocno schłodzoną wodę.
Krok 5 - Sorbet bananowy
Wszystko bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 6 - Sorbet bananowy
Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Alex_M

05.02.2014 10:36
świetny pomysł :)

Renia1

12.11.2012 22:07
wspaniały na cieplejsze dni, na pewno jest orzeźwiający i pożywny

Beatris

31.10.2012 23:12
Polecam. Prosty i niezwykle pyszny.

babajaga1969

31.10.2012 22:05
no kolejna rewelka - to prawda, że najtrudniejsze są rzeczy proste - jutro robię!

Agnieszka91

30.10.2012 14:56
pyszności

kupiska

30.10.2012 14:31
Wyglada apetycznie

czarnyaniol1990

30.10.2012 14:30
ciekawy patent żeby najpierw zamrozic owoce a pote miksowac :)

Miki

30.10.2012 14:16
super

Piotr-21

30.10.2012 14:11
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat