Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowa z orzechami
Kroki postępowania
Wykładamy nim forme tak by ukształtował się brzeg.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C i zapiekamy je 15 minut.
Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika.
Ciasto: | |
mąka pszenna | 250 g |
margaryna | 140 g |
cukier puder | 1 łyżka |
woda zimna | 1/2 szklanki |
sól | 1 szczypta |
Nadzienie: | |
jabłka | 6 sztuk |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
mleko zimne | 125 ml |
cukier kryształ | 2 łyżki |
żółtko jajek | 1 |
orzechy włoskie | 1 garść |
margaryna do formy | |
mąka do posypania formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: