Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka manna migdałowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1/2 szkl.
mleko 1 litr
cukier do smaku
sól duża szczypta
migdały mielone 2-3 łyżki
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka manna migdałowa

Zagotować mleko z solą, dodać zmielone migdały i wsypać grysik stale mieszając.
Gotować do spęcznienia - co jakiś czas mieszając.
Posłodzić do smaku i dodać odrobinkę aromatu migdałowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 29.11.2012 14:09
niesamowity pomysl z tym aromatem ! wlasnie czegos takiego szukalam :D
Dorota37 23.11.2012 11:57
fajny przepis
Iwka 27.10.2012 10:35
mmmmm
babajaga1969 27.10.2012 10:12
na pewno pyszna
Monika-twin 27.10.2012 09:24
kaszka manna, ale musi byc pyszne z migdałami
artur7 27.10.2012 07:20
lubię takie
ziutula
ziutula 26.10.2012 23:36
i sok malinowy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak