Pulpety drobiowo- kuskusowe z parowaru:

Pulpety drobiowo- kuskusowe z parowaru:

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego

  • 1 łyżka masła,2 łyżeczki maki ,½ szklanki pokrojonego koperku

  • sok z cytryny,cukier,sól,1 żółtko,1 ,, trójkącik „serka topionego kremowego

  • koperek

    4 łyżki (pokrojony)
  • masło

    1 łyżka
  • jajko

    1 szt.
  • sól

    1/2 płaskiej łyżeczki
  • kuskus

    0,5 szkl.
  • gorąca woda

    0,75 szkl.
  • cebula

    2 szt.
  • pierś z kurczaka

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zmielić .Cebule drobno pokroić i zeszklić na maśle. Wymieszać wszystkie składniki .Uformować 10 pulpetów. Ułożyć je w parowacze ( na dolnym poziomie ) i gotować 30 minut.

W tym czasie kiedy pulpety się gotują rozpuścić w garnuszku masło i wsypać koperek. Mieszając obsmażać 1 minutę . Dodać mąkę i zamieszać. Wlać śmietankę i wrzucić rozdrobniony serek topiony. Podgrzewać na małym gazie aż sos się zagęści , a serek rozpuści. Żółtko zmieszać z odrobina sosu , wlać do garnuszka i wymieszać. Doprawić sos sokiem z cytryny, sola i cukrem do smaku .

Podawać pulpety z ziemniakami i warzywami gotowanymi na parze , delikatnie polane sosem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

15.10.2011 23:37
Kuskus dodać do mięsa.Pycha.

bami

06.04.2011 18:13
faktycznie kuskuks w przepisie gdzieś zniknął :)

wedith1

21.09.2010 05:46
Ooooooo! Bardzo ciekawe! Lubię kuskus, ale gdzie go dajemy? Do p mięsa? Bo nie ma w opisie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat