Zielony sos chrzanowy do jajek i mięs na gorąco :

Zielony sos chrzanowy do jajek i mięs na gorąco :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier,sól,½ szklanki słodkiej śmietanki 18% ,2 czubate łyżki kwaśnej śmietany,2 żółtka

  • wasabi

    2 płaskie łyżeczki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    2 płaskie łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić masło, wsypać mąkę i rozmieszać. Po woli dolać śmietankę i mieszając doprowadzić do tego by sos się zagotował. Dodać chrzan, śmietanę .Na bardzo małym gazie ogrzewać .Doprawić solą , cukrem .Żółtka wymieszać z odrobiną sosu i wlać do reszty. Podgrzać mieszając .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

29.10.2011 11:31
Bardzo mi się podoba ten przepis, na pewno go wypróbuję :)

Ewa104

13.08.2011 21:14
Efektowny-robi wrażenie.I ostry-taki,jak lubię!

IlonaAlbertos

02.04.2011 16:24
Fajny, wiosenny kolorek. Muszę zrobić :)

wedith1

06.10.2010 12:01
Robiłam ostatnio sos chrzanowy, nie miałam pojęcia jaki jest smaczny!!!!!!! Polecam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat